Atelier en depot

ArcheoCare is gevestigd in een ruim pand aan de Herenweg 64-35 te Maarssen dat is voorzien van een camerasysteem en een alarmsysteem.


Op de begane grond staat apparatuur voor de reiniging en behandeling van archeologische en historische voorwerpen. Zo staan er hier een straalcabine, een zuur- en chemicali├źnkast en diverse verwarmde baden voor de langdurige behandeling van houten en ijzeren voorwerpen. Voor grote projecten als bijvoorbeeld blokbergingen is voldoende ruimte en gelegenheid om deze zorgvuldig verder uit te prepareren.
Ook bevindt zich hier het ruime depot met diverse opslagmogelijkheden voor archeologische en historische kwetsbare vondsten. Zo is er een gekoelde opslag voor het kort bewaren van metaalvondsten en organisch vondstmateriaal en er is een klimaatkamer voor het langer bewaren van geconserveerde en gerestaureerde objecten.


Op de eerste verdieping bevinden zich het kantoor en het conserveringsatelier met meerdere werkplekken voorzien van binoculair en puntafzuiging. Verder bevinden zich hier de vergader- en cursusruimten met voorzieningen voor multimedia presentaties en de fotostudio. De Nationale

Archeologiedagen

ArcheoCare

was erbij in Tiel