Atelier en depot


Ons conserveringsatelier is ruim opgezet en beschikt over de benodigde apparatuur voor de reiniging en behandeling van archeologische en historische voorwerpen, zoals een straalcabine, een zuur- en chemicaliënkast en diverse verwarmde baden voor de langdurige behandeling van houten en ijzeren voorwerpen. 

Op de eerste verdieping bevindt zich een riante cursusruimte met zicht op het conserveringsatelier.


Het grote depot biedt opslagmogelijkheden voor kleine en grote archeologische en historische kwetsbare vondsten en complete vondstcomplexen. Zo is er een gekoelde opslag voor het kort bewaren van metaalvondsten en organisch vondstmateriaal en een klimaatkamer voor het langer bewaren van geconserveerde en gerestaureerde objecten. Alle voorzieningen voldoen aan de specificaties zoals gesteld in de KNA 4.1.


Verhuur depotruimte


Naast voorwerpen van onze eigen projecten biedt ons vernieuwde en uitgebreide depot nog voldoende ruimte voor het verhuren van (tijdelijke) opslag voor vondsten van derden. Daarmee wordt uiteraard net zo zorgvuldig omgegaan als met de eigen objecten: wij controleren het opgeslagen materiaal, monitoren de temperatuur en vochtigheid en brengen periodiek verslag uit. 

Informatie over deze service van ArcheoCare? Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer hierover. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact opnemen