Stap terug in de tijd

[29 mei 2020]

Een unieke vondst door Archol in Heiloo: een voetafdruk van van 3500 jaar oud. ArcheoCare is in het veld geweest om de afdruk met omringende en onderliggende grond te lichten. Door het als één blok mee te nemen naar het atelier blijven vorm en samenhang intact en kan het geïmpregneerd worden tot een stevig geheel. Voor meer informatie: Archol live en klik hier voor een afbeelding van de afdruk in 3D.
Reconstructie houten tonnen

[27 mei 2020]

Voor de reconstructie van deze twee tonnen uit Katwijk voor ADC ArcheoProjecten hebben wij niet alleen gebruik gemaakt van de originele duigen maar ook ambachtelijke technieken toegepast om de hoepels en verbindingen net zo te maken als dat vroeger gebeurde. 


  


ArcheoCare gaat verhuizen

[12 mei 2020]

ArcheoCare is uit zijn jasje gegroeid! Niet alleen hebben we ons dienstenpakket flink uitgebreid maar ook bestaat ons team inmiddels uit 7 medewerkers. We zijn erg enthousiast om met het bedrijf een volgende fase in te gaan en daar hoort ook een ander bedrijfspand bij.

Met het oog op toekomstige projecten werd het namelijk ook tijd om naar een groter pand uit te kijken en dat hebben we gevonden. Wij blijven op hetzelfde bedrijventerrein zodat wij centraal en goed bereikbaar blijven voor al onze relaties, opdrachtgevers en leveranciers.Wij verwelkomen u graag in ons nieuwe pand vanaf 1 juli. Tot die tijd blijven wij operationeel en te bereiken via de bekende kanalen.


ArcheoCare in Coronatijden

[24 maart 2020]

Ons land wordt meer en meer geconfronteerd met de toenemende maatregelen die de overheid neemt in de bestrijding van het Corona-virus. Ook voor ArcheoCare heeft dit gevolgen, zo waren wij helaas genoodzaakt om de cursus Basisconservering van vrijdag 20 maart te cancelen. Tot nader order ontvangen we geen bezoek meer in ons atelier. 

ArcheoCare blijft in bedrijf: de zorg voor vondsten en projecten gaat onverminderd door. Met passende bescherming en voorzieningen zorgen wij dat we veilig en gezond kunnen werken. Wij zorgen niet alleen goed voor de vondsten maar ook voor onszelf. 


 

Voor vragen, informatie en andere zaken kunt u ons bij voorkeur via de mail bereiken of met het contactformulier op de website. Op de website en via onze sociale media zullen we u verder op de hoogte houden van de ontwikkelingen.  Pas goed op uzelf en let een beetje op elkaar, blijf gezond. Warme groet van Johan, Karin, Loretta, Hans, Nicole en Lauryn ~ team ArcheocareVan toevalsvondst tot spectaculaire ontdekking

[14 februari 2020]

Ook in 2020 mogen wij weer bijzonder nieuws delen: de ontdekking van een zeldzame, bijzondere gouden vroegmiddeleeuwse ring. Toen hij de ring in 2019 toevallig vond bij het uitgraven van een paar buxusboompjes in zijn tuin in Wijk bij Duurstede, wist de vinder nog niet wat voor bijzondere vondst hij had gedaan...


 

foto Johan: ©Marnix Schmidt, foto ring: ©Landschap Erfgoed Utrecht


Toen de vinder hem de ring liet zien, wist Johan Langelaar direct dat ze met een heel bijzonder sieraad te maken hadden, waarvan er slechts 2 andere exemplaren uit Friesland bekend waren. De ring dateert in de vroege middeleeuwen en is door het prachtige patina en decoratie van driehoekjes met wafelmotief een bijzondere verschijning. De ring was verbogen en is door Johan terug in vorm gebracht met behoud van deze unieke uitstraling.


Na melding bij het Meldpunt Archeologie van Landschap Erfgoed Utrecht heeft de gemeente Wijk bij Duurstede besloten om deze unieke vondst van de vinder over te nemen om hem voor de stad te behouden. De ring zal t.z.t. in het nieuwe Museum Dorestad te zien zijn.


De ontdekking van de ring wordt op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, in het stadhuis van Wijk bij Duurstede met het publiek gedeeld. Klik hier voor het artikel in het AD over de ring.


Voor ons nieuwsarchief:

oktober 2019

november 2019

december 2019Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact opnemen